" Miért jó ez a katonának? "( Sándor Zsolt dandártábornok)
  A szakosztály azzal a céllal jött létre, hogy a katonák,rendőrök és civilek, akik rendelkeznek sport-, önvédelmi-,és vadászfegyverrel, kipróbálhassák magukat különböző szituációs lövészeteken, gyakoroljanak az esetleges valós helyzetekre, és versenyezzenek. A szomódi helyőrségi lőtér pedig olyan adottságokkal rendelkezik, amellyel egy civil szférában működő lőtér sem.   

  "Jelen pillanatban ez az egyedüli szakosztályi használatban lévő lőtér Magyarországon, ahol nem csak 450 méterig tudják kihasználni a vadászok és precíziós lövők a fegyverük adottságait, hanem akár 1800 méterig is. "

     Célunk, hogy megszerettessük a fiatalokkal a lövészsportokat és a civileknek olyan lehetőséget adjunk, amely nem elérhető egy hazai lőtéren sem.
    A szakosztály két részlegre van osztva. Az egyik a hosszú távlövő és precíziós részleg, a másik pedig a pisztoly illetve kiskaliberű részleg. A szakosztály a pisztolylövészetek alkalmával a laktanyában működő pincelőteret használja, ha az nem esik egybe a kiképzési feladatokkal, míg a precíziós részleg a szomódi katonai lőteret veheti igénybe kizárólag hétköznap, előzetes egyeztetés után, ha a lőtér zárása megoldott.
" Lélegezz. Koncentrálj. Lőj. "

Az alábbi linken található az idei verseny + MDLSZ Országos Bajnokság jelentkezési lapja:

Regisztrációs lap 10.MH Mesterlövészkupa.docx (13717)